VIZOS Į KINIJĄ

Reikalingi dokumentai:

  • pasas, galiojantis mažiausiai 6 mėnesius po vizos galiojimo pabaigos;
  • pase turi būti 2 tušti puslapiai vizoms klijuoti vienas šalia kito;
  • 1 spalvota nuotrauka;
  • skrydžio ir viešbučio rezervacijos;
  • draudimas;
  • anketiniai duomenys: darbovietės pavadinimas, adresas, pareigos, telefonas; gyvenamosios vietos adresas, kontaktinis telefonas; šeimyninė padėtis; artimiausių šeimos narių duomenys : vardas, pavardė, pilietybė, giminystės ryšys, užimamos pareigos; asmens duomenys ir kontaktinis telefonas nelaimės atveju Lietuvoje; jei buvote Kinijoje, nurodyti datą ir kokiu tikslu lankėtės, kokias šalis aplankėte per paskutinius 12 mėn.;
  • Keliaujančiam vaikui iki 18 metų papildomai reikalingi dokumentai – gimimo liudijimo, tėvų santuokos liudijimo (jei išsiskyrę – ištuokos liudijimo), tėvų pasų kopijos ir notaro patvirtintas abiejų tėvų leidimas vaikui išvykti į užsienį.

 

Kinijos vizos LR piliečiams

Vizos tipasForminimo terminasKaina EUR
1-kartinė4-5 darbo dienos125
1-kartinė8-9 darbo dienos99
2-kartine4-5 darbo dienos135
2-kartinė8-9 darbo dienos110

Pastabos:

  • jeigu turistas turi vienkartinę vizą ir nuvyks į Honkongą, tai atgal į Kiniją jau nebegalės grįžti!!!
  • viza galioja 90 dienų, bet šalyje galima išbūti 30 dienų;
  • dvikartinei vizai papildomai reikia pristatyti antro skrydžio rezervacijos kopiją, viešbučio rezervaciją ir draudimą ;
  • konsulatas dirba antradieniais ir ketvirtadieniais;
  • konsuliniai mokesčiai dažnai keičiasi, kainas ir forminimo terminus tikslinti biure.